Dag 15 Slotviering (dinsdag ca. 9.00u weer in NL) - Reisverslag uit Krakau, Polen van wegvanbarmhartigheid - WaarBenJij.nu Dag 15 Slotviering (dinsdag ca. 9.00u weer in NL) - Reisverslag uit Krakau, Polen van wegvanbarmhartigheid - WaarBenJij.nu

Dag 15 Slotviering (dinsdag ca. 9.00u weer in NL)

Door: Jeroen, Maaike, Fredi

Blijf op de hoogte en volg

31 Juli 2016 | Polen, Krakau

Wat is dat gaaf wakker worden tussen zoveel miljoenen mensen! Na een iets te korte en niet volledig comfortabele nacht konden we onder het genot van de heerlijke muziek lekker wakker worden, ontbijten en even de drukke dixies bezoeken. Niet veel later hoorden we allemaal gejuich en kwam de paus over het veld rijden op nog geen 50 meter afstand! Super gaaf om hem van zo dichtbij te mogen zien! Vervolgens begon de viering met alle jongeren. Wat is dat mooi om zoiets met zoveel mensen mee te maken. Het ene moment sta je met z’n allen te zingen, en het andere moment is iedereen stil. Ik denk dat het mooiste is om met zoveel mensen tegelijk stil te zijn. Nadat we alles weer ingepakt hadden en de ergste drukte een beetje afgewacht hadden, zijn we weer terug gaan lopen naar de school waar we sliepen en zijn we met de deelgroep nog even lekker in de stad wat gaan eten om de laatste avond in Krakau af te sluiten.
Jeroen Heemskerk (20 jaar)

Vandaag was het de echte Wereldjongerendag! Met het hoofdprogramma van de WJD: de mis met miljoenen jongeren en met paus Franciscus. In alle vroegte werd ik met mijn groepje jongeren wakker op Campus Misericordiae van de zon die fel begon te schijnen en van de speaker die ons goedemorgen wenste. We haalden nog een extra tray met flesjes water om genoeg te drinken te hebben. Vanuit ons vak zagen we vlak voor de mis paus Franciscus in de verte rijden in zijn pausmobiel. Op het scherm en met ons Prayer Book konden we de mis goed volgen.
Voor de geloofsbelijdenis ontvingen we een witte sjaal waarop je de datum van je doopsel kon schrijven. Paus Franciscus heeft ons al eerder opgeroepen om je doopsel te vieren als een echte feestdag. Om ons heen zagen we jongeren uit alle uithoeken van de wereld: de Filippijnen, Hongarije, Mexico. Het was echt bijzonder om met hen samen te vieren. Ik werd geraakt door het Onze Vader wat we allemaal samen baden en het uitreiken van de communie aan zoveel jongeren. Na de zegen en de aankondiging van de volgende WJD in 2019 in Panama begonnen we aan onze terugtocht, nagenietend van alle indrukken van het weekend op het veld.
Fredi Hagedoorn

De nacht op het veld is voor de meeste een vanzelfsprekend iets, helaas waren er van onze reis een aantal die niet mee konden. We bleven achter in ‘onze’ school, dit was de opvang voor alle ‘zieke’ Nederlanders. Uiteindelijk waren we met 10 mensen. De maaltijd van het veld kwam in foto’s voorbij, terwijl wij heerlijk aan een pizza zaten met Father Roderick. Na de avondwake op de tv te hebben gezien, met kippenvel van top tot teen, besloten wij ook buiten te gaan slapen. Alle matjes en slaapzakken naar buiten en ook dat echte WJD gevoel krijgen, en een beetje erbij zijn. ’s Ochtends was er ook een live uitzending van de eucharistie, deze hebben we buiten op onze mobieltjes gekeken. Heel bijzonder om in zo’n klein clubje toch dat echte WJD gevoel te hebben. We waren dan niet op het veld, maar wel in ons hart en gevoel erbij.
Maaike Koster (29 jaar)

Maandag beginnen wij aan onze terugreis naar Nederland. De geplande aankomst is dinsdag 2 augustus om 9.00 uur op dezelfde plaats (Kyocera stadion) als we 2,5 week geleden vertrokken. De thuisblijvers die pelgrims komen ophalen zullen door de pelgrims zelf op de hoogte gehouden worden over de exacte aankomsttijd.

• 01 Augustus 2016 - 13:43

Cees:

Allemaal een goede terugreis gewenst na 2,5 geweldige weken.

• 01 Augustus 2016 - 18:04

Ineke Huitema-Versteeg :

Een veilige terugreis gewenst

• 02 Augustus 2016 - 00:07

Franneke Boeren:

Dank voor het mooie verslag van deze voor jullie zo bijzondere ervaring.
    Eveneens dank voor de mooie verslagen van de voorafgaande dagen.
    Fijn dat wij hierdoor jullie geweldige reis zo konden meebeleven.
    Ik wens jullie een behouden thuiskomst toe.

• 02 Augustus 2016 - 12:56

Leonieke Krijnen:

Bedankt voor de verslagen en de boodschap, die zo werd overgebracht naar het thuisfront. Inmiddels is ieder weer veilig thuis. Dat jullie nog maar heel lang op deze mooie beleving terug mogen kijken.

Hartelijke groet, Leonieke Krijnen.

Iedereen in de leeftijd van 16 t/m 30 jaar (leeftijd tijdens de WJD) is welkom op de Wereldjongerendagen. Het is een katholiek evenement maar jongeren van alle geloofsovertuigingen zijn van harte welkom. Het bisdom Rotterdam organiseert samen met het bisdom Breda een reis naar de WJD. Deze reis is voor iedereen die geïnspireerd is door het geloof, die andere culturen wil ontmoeten, die uitdagingen niet uit de weg gaat en die zijn/haar grenzen wil verleggen! Weg van barmhartigheid Met het thema ‘Zalig de barmhartigen, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’ (Mt 5,7) roept paus Franciscus ons op tot naastenliefde. Het doen van barmhartigheid en het ondervinden van barmhartigheid horen bij elkaar; wij stellen niet onszelf maar de ander centraal. We pakken deze oproep op in de Weg van Barmhartigheid. 180 jongeren vertrekken zondag 17 juli naar Krakau. Tijdens de reis zal via deze weblog de belevenissen van deze grote groep jongeren te volgen zijn.

Actief sinds 17 Maart 2016